top of page

Dans & Bewegingsexpressie

shutterstock_457835914_edited.jpg

Muziek is vanaf mijn vroege kindertijd mijn eigen medicijn en daarin voel ik mij het meeste thuis. Het mooie is dat beweging muziek zichtbaar maakt. Vanuit alles wat ik (van jongs af aan) heb gedaan in de dans (- en bewegingsexpressie) heb ik in de afgelopen 25 jaar mijn eigen (therapeutische ) visie en werkwijze ontwikkeld op muziek en beweging, die ik Internal Movement noem. Door de combinatie met mijn achtergrond als psychotherapeut en traumadeskundige blijft dit zich verdiepen.

 

De Internal Movement Classes zijn gericht op het van binnenuit leren bewegen en hervinden van je innerlijke vrijheid in het bewegen.. Hierbij kun je je lichaam van binnenuit dieper leren kennen en kun je in contact maken met de oneindige wijsheid hiervan.

Mijn boedhistische leraar benoemde ooit mooi: The Body is the Child-consciousness and the Mind the Adult-consciousness, so you better teach the body, because a child really want to learn. Internal Movement is zo'n short-cut wanneer het gaat over veranderen en belichamen. Het doorbreekt blokkades via verzachting, beoefening  en spel.

Ik werk veelal aan de hand van een thema waarbij ieder via de muziek een eigen reis kan maken, met als eindbestemming, de stilte in jezelf. Ik maak op aanvraag en op maat Intensives en workshops om via beweging in een thema te duiken.

Naast een opleiding tot docent dans- en bewegingsexpressie ben ik onder andere geïnspireerd door de 5 ritmes, tribal dance, tango, kundalini-yoga, feldenkrais  en trance-dance.
 

‘Dansen is de ultieme vorm van Vrijheid:

je bewegen zoals je Hart je ingeeft, je gevoelens tonen zonder remmingen, je laten zien zoals je bent.

Wie zou niet op die manier willen leven, wie zou niet door het leven willen dansen op het ritme van de Ziel.’

 

(Oriah Mountain Dreamer)

bottom of page