top of page

Boeken

cover_Get_your_guts.jpg

2016. Uit haar jarenlange ervaring als psycholoog- psychotherapeut weet Hilde Bolt als geen ander hoe moeilijk het is voor mensen om hun instinct serieus te nemen, de taal van hun lichaam te begrijpen en de wijsheid uit het buikgebied op waarde te schatten. Haar boek ‘Get your Guts – je instinct als kompas’ biedt mensen die hun guts willen ontwikkelen en ook therapeuten, coaches en hulpverleners een schat aan kennis, inzichten, inspiratie en concrete handvatten. Dit toegankelijke boek nodigt haar lezers uit om trouw te leren zijn aan henzelf, om te gaan leven vanuit hun eigen natuurlijke flow. ‘Get your Guts’ is een wake-up call, een herinnering aan ieders eigen oorsprong, lichaamswijsheid en instinctieve kennis. De informatie, wijsheid en inzichten uit dit boek maken het mogelijk om lichter, speelser en creatiever met het leven om te gaan.

 

Het boek laat zien hoe de auteur door haar persoonlijke reis tot haar inzichten is gekomen. Zij put hierbij uit wetenschappelijke bronnen, maar ook uit bronnen van ‘levenswijze mensen’ en haar eigen levens- en praktijkervaring. ‘Get your Guts’ bevat ook een werkboekje dat de nieuwsgierige lezer helpt om het gekooide hoofd, hart en het instinct met elkaar in contact te brengen, zodat de kwaliteiten bevrijd kunnen worden. De illustraties brengen deze menselijke worstelingen op een lichtvoetige en speelse manier in beeld.

2020. Dit praktische, heldere en handzame boek geeft een brede en realistische weergave van alle facetten die ertoe bijdragen hoe mensen vastlopen met zichzelf in onze huidige samenleving.

'Waar gaat het nu écht over' is de centrale vraag. Hierbij gaat het over het durven raken van de kern en tot de essentie komen, waardoor er wezenlijke veranderingen tot stand komen. Je kunt de grote aantallen mensen met stress- en burn-outklachten zien als een symptoom van een disfunctionerende samenleving waarin het lichaam veronachtzaamd wordt.
Bij alle vormen van disfunctionele stress en burn-out gaat het over het vastlopen van een aangeleerd overlevingsmechanisme, ontstaan in iemands persoonlijke geschiedenis in onze samenleving. Hierdoor raakt iemand de connectie kwijt met de eigen oorsprong. De eclectische en lichaamsgerichte aanpak van het Dynamisch Fasenmodel, is erop gericht om de connectie met iemands eigen oorsprong te herstellen. Het ontwikkelen van werkelijke zelfzorg is de kern. Deze werkwijze geeft een realistisch beeld over waar je als coach/(psycho-)therapeut mee te maken krijgt bij mensen met disfunctionele stressklachten, overspannenheid en burn-out. Daarnaast krijg je input, praktische tools en tips over hoe je mensen kunt begeleiden naar een wezenlijke verandering én hoe je dit op een inspirerende en creatieve manier kunt vormgeven.
Geen protocollen, maar dynamische fasen die recht doen aan de mens!

Schermafbeelding 2019-11-15 om 09.10.57.
Logo mam-2.png
Schermafbeelding 2020-12-26 om 12.34.06.

2021 Hilde Bolt is er glashelder over: deze pandemie, die zij 'een wake-up call' noemt, houdt ons een spiegel voor:
"Ik zie onze westerse wereld al jaren als een getraumatiseerde wereld; corona maakt dit nog duidelijker. Hoezeer ik de ernst zie van het coronavirus en de gevolgen hiervan, heb ik in mijn vorige boeken een ander virus beschreven dat er al veel langer is en mogelijk nog ernstiger; het virus van stress, individualisering (en angst), kapitalisme en consumisme in onze samenleving. Dit virus wordt veroorzaakt door onder andere het verhoogde tempo van leven, steeds meer willen, alles moeten kunnen doen, hard werken, het terugbrengen van zorg naar geld en protocollen, het niet naar het lichaam luisteren, doorgaan met ongezonde leefgewoontes en het vernietigen van onze natuur."

Nou, dat komt binnen... en wat nu? Hilde geeft je handvatten voor lichaamsgericht leren, voor zelfzorg om je lichaam en je Guts gezond te houden. Ze adviseert ons om ‘gruwelijk eerlijk te zijn naar jezelf’ en doet ons een paar ideeën aan de hand. Het boekje bevat ook een interview met John van der Woude Ostheopaat-leefstijlarts met nuttige tips over gezondheid in deze tijd.

Alle boeken zijn online verkrijgbaar (rechtstreeks bij de uitgeverij, maar ook bij o.a. bol.com)

bottom of page